ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректору "Тедіс Україна" висунено підозру за двома статтями

Топ-менеджеру закидають ухилення від сплати податків і фіктивне підприємництво.

Гендиректору "Тедіс Україна" висунено підозру за двома статтями
Фото: ipress.ua

Гендиректору ТОВ "Тедіс Україна" (колишній "Мегаполіс-Україна") і члену дирекції цієї компанії 26 квітня було пред'явлено підозру в ухиленні від сплати податків (ч.3 ст.212 Кримінального кодексу) і фіктивне підприємництво (ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 Кримінального кодексу).

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Тедіс Україна" - монополіст на ринку дистрибуції цигарок.

31 березня близько тисячі співробітників правоохоронних органів прийшли з обшуками в "Тедіс Україна", яку запідозрили в несплаті податків і фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко говорив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймаються за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова, постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

"Тедіс Україна" контролює весь ринок дистрибуції тютюнових виробів. Його послугами користуються всі четверо найбільших виробників: "Філіп Морріс Україна", "JTI Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн" і "BAT Україна", які займають 98% ринку сигарет. У 2014 і 2015 роках 100% вироблених в Україні цигарок були реалізовані "Тедісу" (тоді ще "Мегаполіс"). За рахунок цього "Тедіс Україна" входить у топ-20 найбільших українських компаній.

Після обшуків у тютюнових кіосках виникли проблеми з продажем цигарок.

26 квітня "Тедіс Україна" заплатив штраф 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram