ГоловнаЕкономікаФінанси

Власників ВТБ Банку не влаштували пропозиції про його купівлю

"Українська влада далі нам ложку з рота вибиває".

Власників ВТБ Банку не влаштували пропозиції про його купівлю

Власників українського ВТБ Банку не влаштували пропозиції потенційних покупців, пише "Интерфакс".

"У нас є низка пропозицій, вони нас не дуже влаштовують, ми працюємо над цими пропозиціями. Для нас принципові дві речі. Перше - ми в жодному разі не хотіли б зашкодити бізнесу і клієнтам, які нам довіряють, тому жодних різких рухів, грюкання дверима, криків "усе, дякую, ми пішли" не буде. Ми враховуємо ті реалії, які склалися сьогодні в Україні, вони незручні для роботи. Вони змушують нас думати про вихід звідти, але виходити ми будемо цивілізовано", - заявив в середу журналістам перший заступник голови російського ВТБ Василь Тітов.

Президент ВТБ Андрій Костін, зі свого боку, поскаржився, що українська влада "вибиває ложку з рота" навіть у процесі виходу з ринку.

"У нас часто запитують, коли, як ми підемо, що продамо. Це досить складний процес, тим паче, що українська влада далі вибиває нам ложку з рота і в цьому процесі. Але попри це, ситуація зрозуміла - ми будемо закриватися, будемо йти, поступово або відразу, буде залежати від того, які можливості в нас будуть і як дадуть звідти піти", - сказав він на річних зборах акціонерів.

Нагадаємо, що ВТБ Банк - один з п'яти українських банків, які належать російській державі. Поки що в процесі продажу перебуває тільки один з них, зате найбільший - Сбербанк.

Його купують росіяни з британським громадянством Саїд Гуцерієв і Григорій Гусельников. У разі схвалення угоди Сбербанк перейменують у Norvik Banka.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram