ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ закрив банк Думчева

Екс-кандидат у мери Києва не погодив контроль над КласикБанком.

НБУ закрив банк Думчева

Національний банк 14 червня зарахував дніпровський КласикБанк до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє Нацбанк.

Підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту зарахування до категорії проблемних.

КласикБанк внесли в категорію проблемних у грудні 2015 року у зв'язку з непрозорою структурою власності.

1 квітня банк повідомив регулятора, що зазначені в структурі власності особи є номінальними власниками на користь колишнього голови правління банку "Преміум" Сергія Думчева.

НБУ зазначає, що заявлений бенефіціар банку не надавав пакету документів для узгодження придбаного істотної участі.

Також банк і власник не змогли реалізувати альтернативне рішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи.

Оскільки протягом терміну, встановленого законом, структура власності банку не була приведена у відповідність до вимог Національного банку, регулятор зобов'язаний прийняти рішення про зарахування банку до категорії неплатоспроможних.

У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб, а навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. гривень.

Нагадаємо, 10 лютого НБУ відкликав ліцензію в іншого банку Думчева - "Преміум". Його ліквідація була розпочата без стадії тимчасової адміністрації. Причиною такого рішення стали порушення банківського законодавства у сфері фінансового моніторингу, виявлені під час позапланової перевірки.

Думчев - один з невдах мерської кампанії в Києві. Вклавши великі гроші у свою рекламу, він набрав менш ніж 4% голосів виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram