ГоловнаЕкономікаФінанси

Український Альфа-Банк показав зростання депозитів на 20% у 2015 році Финансы

Роздрібний бізнес фінустанови підбив підсумки роботи 2015 року.

Український Альфа-Банк показав зростання депозитів на 20% у 2015 році
Фото: sravnibank.com.ua

Торік портфель депозитів фізосіб Альфа-Банку Україна виріс майже на 20%. Про це йдеться в повідомленні банку, опублікованому на його офіційному сайті.

Обсяг вкладів від населення сягнув 10,4 мільярда грн і вивів банк із шостого на четверте місце на ринку. «Такі темпи приросту в цілому випереджають середні показники в системі», - зазначили в установі.

Майже на 900 мільйонів побільшав і кредитний портфель банку. Як повідомляють, усього за рік фінансова установа видала 1,2 мільярда гривень позик. «Найбільший приріст показали кредитні карти», - йдеться в повідомленні.

За підсумками 2015 року загальна кількість клієнтів Альфа-Банку збільшилася до 899 тис. (фізичні особи). В установі також заявили, що за минулий рік оптимізували кількість послуг, надавши клієнтам три основні пакети.

«Базовий пакет Comfort компанія MasterCard назвала найкращим дебетним картковим продуктом на українському ринку», - заявили банкіри.

Довідка.

Альфа-Банк Україна - комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить в інвестиційну холдингову компанію ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі.

Холдингова компанія інвестує в кілька банківських груп на території СНД і Європи. Банки ABHH розташовані в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах.

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва - громадяни Ізраїлю, які проживають у Лондоні), Олексій Кузьмичов - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08 % (всі троє - громадяни РФ, які проживають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

За класифікацією НБУ, установа входить у групу "Банки іноземних банківських груп".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram