ГоловнаЕкономікаДержава

Росія не вірить у втрату українського ринку для "Газпрому"

Міністр енергетики РФ вважає, що постачання припинилися тільки через кризу.

Росія не вірить у втрату українського ринку для "Газпрому"
Олександр Новак, міністр енергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Росія не вірить, що "Газпром" утратив український ринок, незважаючи на те, що постачання на адресу "Нафтогазу" не здійснюються вже більш ніж 120 днів.

Про це пише "Интерфакс".

"Слід враховувати, що Україна через спад в економіці почала споживати менше газу. Там багато підприємств, які раніше споживали газ, зараз не працюють. Тож якщо раніше Україна споживала 50 млрд куб. на рік, зараз близько 35 млрд кубометрів. Звичайно, з урахуванням власного видобутку зараз їм необхідно імпортувати менше газу на поточний рік. Але це не означає, що ми втратили цей ринок. Ми впевнені, що Україна буде купувати газ, в тому числі і в Росії. Тому що для надійного проходження зими необхідно заздалегідь забезпечити запаси газу", - цитує російське агентство міністра енергетики РФ Олександра Новака.

За його словами, повернення Росії на ринок газу України буде залежати від потреби країни в газі. "Зараз, в літній період, можна імпортувати не дуже багато газу. Подивимося, як у них буде складатися ситуація з погляду запасів, оскільки погода зараз досить холодна", - заявив міністр.

Нагадаємо, "Газпром" не постачає газ в Україну з 25 листопада 2015 року, оскільки "Нафтогаз" вважає його ціну завищеною.

У другому кварталі 2016 року російський газ коштує менш ніж 180 доларів за тисячу кубометрів, але Україна вважає, що його ціну слід знизити до 160-170 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram