ГоловнаЕкономікаБізнес

Італія цікавиться виробництвом органічних продуктів та біоетанолу в Україні

Посол Фабріціо Романо обговорив з міністром Павленком перспективи співпраці.

Італія цікавиться виробництвом органічних продуктів та біоетанолу в Україні
Фото: mriya.ua

Італія цікавиться виробництвом органічних продуктів та біоетанолу в Україні, повідомив у середу міністр аграрної політики Олексій Павленко після зустрічі з послом Італії Фабріціо Романо.

Як повідомляє прес-служба МінАПК, під час розмови сторони обговорили перспективні напрями подальшої співпраці, зазначені у міжвідомчому Меморандумі про співпрацю у галузі сільського господарства.

Згідно з положеннями документа, сторони домовилися розвивати співробітництво за такими напрямками: рослинництво і переробка продукції рослинництва, виноробство; розведення тварин і переробка продукції тваринництва; розвиток і функціонування ринків сільськогосподарської продукції; харчова промисловість; виробництво органічних продуктів харчування; сільськогосподарська механізація й агропромислова інфраструктура; біопаливо та біоенергетика; розвиток сільських територій, сільського туризму, а також малих форм господарювання на селі.

Нагадаємо, Павленко вважає, що Україна має шанси стати органічною "корзиною" світу. У своєму блозі на LB.ua міністр зазначив, що Україна має у своєму розпорядженні 41,5 млн га сільгоспугідь, з яких близько 8 млн га - відносно чисті ґрунти, на яких можна розвивати органічне виробництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram