ГоловнаЕкономікаБізнес

НБУ офіційно дозволив українцям користуватися PayPal і ApplePay

Надалі Нацбанк має намір підготувати зміни до закону про платіжні системи

НБУ офіційно дозволив українцям користуватися PayPal і ApplePay
Фото: Макс Левин

Національний банк України опублікував заяву про вихід на український ринок міжнародних платіжних систем інтернет-розрахунків (PayPal, ApplePay, GoogleWallet та інших) для передачі та прийому транскордонних платежів на рахунки резидентів в українських банках.

Про це повідомляє офіційний сайт НБУ.

Тепер українці можуть відправляти кошти з країни з використанням платіжних карток для розрахунків або для зарахування на e-wallets для подальших розрахунків; отримувати (і фізособи, і підприємці) кошти за продані товари/послуги від нерезидентів; використовувати більшість доступних сервісів електронних грошей надалі.

"Міжнародні системи інтернет-розрахунків мають право здійснювати повноцінну діяльність в Україні після внесення відомостей про них до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем і операторів послуг платіжної інфраструктури", - наголошено в повідомленні.

Надалі Нацбанк планує розробити зміни до законодавства, в тому числі до Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", що дозволить розширити можливості використання електронних грошей резидентами України.

Нагадаємо, у квітні НБУ повідомляв, що планує спростити роботу платіжним системам. Заступник голови НБУ Владислав Рашкован тоді зазначив, що з метою вдосконалення роботи міжнародних платіжних систем в Україні створено окрему робочу групу за участю представників НБУ, професійних громадських об'єднань, а також компаній Deloitte і Baker & McKenzie. 28 липня Нацбанк вніс у документи зміни, що передбачають можливості для функціонування в Україні PayPal, ApplePay, GoogleWallet й інших систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram