ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

PayPal заблокувала рахунок для збору коштів на публікацію доповіді "Путін.Война"

14 російських друкарень відмовилися друкувати доповідь про участь російських солдатів у донбаському конфлікті.

PayPal заблокувала рахунок для збору коштів на публікацію доповіді "Путін.Война"
Доклад "Путин.Война"
Фото: https://twitter.com/IlyaYashin/

Платіжний сервіс PayPal заблокував рахунок для збору коштів на публікацію доповіді Бориса Нємцова "Путін. Війна".

Як повідомляє "Дождь" із посиланням на прес-службу PayPal, компанія не дає можливості користуватися системою для збору пожертв на політичні цілі.

"Наразі PayPal не надає можливість користуватися своєю системою для збору пожертв на діяльність політичних партій і політичні цілі в Росії. У зв'язку зі складністю виконання застосовних процедур контролю користувачі в Росії не мають можливості збирати кошти на користь політичних партій і для реалізації політичних проектів у Росії", - повідомили "Дождю" в прес-службі.

Про те, що PayPal заблокував рахунок, раніше розповів політик Ілля Яшин "Агентству Бизнес Новостей". Він сказав, що кошти, які там були, не пропадуть, проте люди не зможуть більше переказувати туди гроші.

Збір коштів усе ще триває на платформі "Яндекс.Деньги".

За даними РБК, друкувати доповідь Нємцова відмовилися 14 друкарень. Погодилася на друк тільки одна і на умовах анонімності.

12 травня в офісі партії РПР-ПАРНАС пройшла презентація доповіді "Путін. Війна", яку готував Борис Нємцов. У ній йдеться про наявність російських військ на території України і про економічні втрати, яких зазнала Росія через конфлікт на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram