ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" нарахував Україні $212 млн за поставлений на Донбас газ

Міллер знову заявив про багатомільярдний борг "Нафтогазу"

"Газпром" нарахував Україні $212 млн за поставлений на Донбас газ
Фото: EPA/UPG

Глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що компанія поставила на територію окупованого Донбасу вже 704 млн кубометрів газу.

"На сьогодні "Газпром" в ЛНР і ДНР поставив 704 мільйони кубометрів газу. Заборгованість НАК "Нафтогаз" України на сьогодні становить 212 мільйонів доларів за постачання у ці регіони", - цитує його "РИА Новости". Україна не визнає цей борг, оскільки "Газпром" поставляє газ на територію, зайняту ДНР і ЛНР, самовільно, без заявки "Нафтогазу".

"Сьогодні "Нафтогаз України" не дає відповіді щодо того, чому не оплачуються поставки газу на територію України; сам не постачає на цю територію газ; нам не рекомендує поставляти і не дає жодної відповіді щодо того, чи може якась компанія-трейдер укласти з нами прямий контракт для укладення контракту за українським законодавством для постачання газу в ці регіони", - заявив Міллер.

Глава "Газпрому" також прокоментував заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що Росія не може надати Україні знижку на газ у тому ж обсязі, що й раніше.

"Нафтогаз України" як сторона за контрактом на адресу іншої сторони за контрактом - на адресу "Газпрому" - щодо надання знижки не зверталася. Такого звернення з боку наших українських колег на цю годину немає. Тому немає звернення - немає предмету дискусії, немає предмету обговорення", - додав він.

Міллер розповів також, що "Газпром" вимагає від "Нафтогазу" за недобір за правилом "бери або плати" 26,7 мільярда доларів. Цей борг є предметом судового розгляду у Стокгольмському арбітражі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram