ГоловнаЕкономікаБізнес

Проти компанії Фірташа порушили справу за несплату податків

Прокуратура виявила багатомільйонний борг "Карпатигазу" перед державою

Проти компанії Фірташа порушили справу за несплату податків
Фото: dmitryfirtash.com

Проти менеджерів компанії "Карпатигаз", яку пов'язують з Дмитром Фірташем, порушено кримінальну справу. Як повідомляє прес-служба Київської прокуратури, йдеться про несплату податків на 47 мільйонів гривень протягом 2011-2013 років.

Компанію підозрюють у заниженні фінансових зобов'язань перед державою під час операцій з продажу газу, конденсату та постачання нафтопродуктів на суму 20,2 мільйона гривень. Окрім того, "Карпатигаз" звинувачують у тому, що вона на 300 тисяч гривень занизила суму податку на прибуток, а також ухилилася від сплати за природний газ 26,3 мільйона.

Кримінальне провадження розпочато за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу.

Компанія "Карпатигаз" є великим видобувачем газу і належить шведській компанії Misen Enterprises (дочірня компанія Misen Energy). Misen Energy - публічна шведська компанія, незважаючи на це, її кінцеві бенефіціари невідомі, майже 80% компанії належать кіпрським офшорам.

При цьому українські ділові видання вказують на те, що кінцевим бенефіціаром "Карпатигазу" є Дмитро Фірташ. Про це йшлося в кількох журналістських розслідуваннях, наприклад "ЛІГИ" чи Forbes. Директор "Карпатигазу" - Борис Синюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram