ГоловнаЕкономікаБізнес

Арештовано активи Новинського на 4,5 млрд грн

Фонд гарантування вкладів хоче компенсації за банк "Форум"

Арештовано активи Новинського на 4,5 млрд грн
Фото: Макс Левин

Печерський суд Києва 23 липня арештував активи нардепа Вадима Новинського на суму 4,46 млрд грн у справі його банку "Форум", який визнали неплатоспроможним.

Про це повідомляє "Інсайдер" із посиланням на рішення суду, опубліковане в єдиному держреєстрі.

Це вже другий арешт майна Новинського у цій справі. 27 червня Госпсуд Києва арештував $50 млн, які внесла кіпрська компанія Новинського Yernamio Consulting як інвестицію для відновлення роботи банку.

У судових матеріалах Печерського суду ім'я відповідача зашифровано як "особа_1", але той факт, що ним дійсно є Новинський, підтвердив один з учасників ініціативної групи вкладників "Форуму". "Засідання було відкритим, і наш представник був на ньому. Суд дійсно арештував активи Новинського на 4,5 млрд грн", - сказав він. Крім того, позов  подано проти власників суттєвої частки участі банку "Форум", а такими є Новинський і його компанія.

Рішення про арешт ухвалено за позовом Фонду гарантування вкладів, якому зараз доводиться виплачувати компенсації вкладникам "Форуму" за рахунок своїх активів.

Нагадаємо, Національний банк України відкликав банківську ліцензію і вирішив ліквідувати банк "Форум", після того як тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів не змогла знайти гідного інвестора для порятунку установи.

"Форум" працював на ринку з 1994 року і входив до групи великих банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram