ГоловнаПолітика

Прокуратура викликала на допит нардепа Новинського

МСЗ "Океан" є одним з основних боржників з виплати заробітної плати

Прокуратура викликала на допит нардепа Новинського
Фото: Макс Левин

Прокуратура викликала на допит власника "Смарт-Холдингу", народного депутата Вадима Новинського через заборгованість із заробітної плати на ПАТ МСЗ "Океан".

Про це повідомила прес-служба прокуратури м. Миколаєва.

Як повідомив прокурор Корабельного району м. Миколаєва Ігор Домущей, МСЗ "Океан" є одним з основних боржників з виплати заробітної плати на території Корабельного району. Станом на 1 квітня 2014 року заборгованість з виплати заробітної плати становить понад 20 млн грн. При цьому керівництво МСЗ не вживає заходів для виплати заробітної плати.

"Незважаючи на неодноразові повідомлення в ЗМІ про те, що промислово-інвестиційна група "Смарт-Холдинг", підконтрольна народному депутатові України Новинському, взяла в управління МСЗ "Океан", в останньої будь-яка реакція на критичну ситуацію навколо суднобудівного заводу з виплати заробітної плати відсутня. Зазначене свідчить про свідоме використання активів заводу в цілях "Смарт-Холдингу" і невжиття заходів стабілізації ситуації на підприємстві", - додав прокурор.

За фактом безпідставної невиплати заробітної плати працівникам МСЗ "Океан" слідчий відділ Корабельного РВ УМВС України в Миколаївській області відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати).

У рамках досудового розслідування вживають заходів для виклику Новинського на допит.

Нагадаємо, ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" (до квітня 2011 року - "Вадан Ярдс Океан", до грудня 2008-го - Damen Shipyard's Okean, до лютого 2001-го - Суднобудівний завод "Океан") спеціалізується на виробництві, ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж водотоннажністю до 350 тис. тонн).

За даними компанії, її чистий збиток у 2012 році зріс на 44,3% порівняно з 2011 роком - до 159,71 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram