ГоловнаЕкономікаБізнес

Меркель дорікнула голові Siemens за зустріч із Путіним

Канцлер вважає, що не можна продавати європейські цінності заради бізнесу

Меркель дорікнула голові Siemens за зустріч із Путіним
Фото: EPA/UPG

Канлер Німеччини Ангела Меркель дорікнула гендиректорові Siemens AG Джо Кезеру за поїздку в Москву, під час якої він зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним. На думку Меркель, німецькі компанії не повинні продавати європейські цінності заради бізнесу в Росії.

Про це пише Bloomberg.

"Ми не хочемо економічних санкцій, але ми також хочемо показати російському президентові, що ми не може прийняти його імперську політику", - підтримав Ангелу Меркель міністр економіки і енергетики Німеччини Зігмар Габріель.

Кезер був у Москві минулого тижня. У Росії його компанія реалізує кілька проектів, серед яких розвиток швидкісного руху між Петербургом і Москвою, між Москвою і Нижнім Новгородом. Крім того, Siemens співпрацює з "Газпромом" у видобутку і транспортуванні газу, а також в галузі електроенергетики і енергоощадних технологій.

Під час свого візиту Кезер говорив, що, незважаючи на прохолодні відносини між Москвою і Берліном, Siemens не відчуває тиску з боку федерального уряду Німеччини, повідомляє "РИА Новости".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram