ГоловнаСвіт

Обама: санкції проти Росії можуть негативно позначитися на бізнесі США

Президент сподівається, що жодні такі санкції не будуть прийняті

Обама: санкції проти Росії можуть негативно позначитися на бізнесі США

Президент США Барак Обама визнав, що можливе запровадження економічних санкції щодо Росії може негативно вплинути на американський і європейський бізнес в РФ.

Про це він заявив в четвер в ході прес-конференції в Римі за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці, повідомляє РИА Новости.

"Безумовно, вплив буде", - сказав Обама, відповідаючи на запитання американської журналістки, чи можуть можливі економічні санкції, введення яких щодо РФ обговорюють США та ЄС, негативно вплинути на американський бізнес, що працює в Росії.

За його словами, країни Євросоюзу і США зараз "намагаються приймати такі рішення, які б мінімально вплинули на американські і європейські фірми, що працюють в Росії, але водночас сильно вплинули на Москву".

При цьому американський президент висловив надію на те, що жодні з таких санкцій не будуть прийняті.

Нагадаємо, 17 березня стало відомо про санкції США щодо російських та українських чиновників і політиків у зв'язку з референдумом про статус Криму. У нього, окрім інших, потрапили помічники президента РФ Володимира Путіна Сергій Глазьєв і Владислав Сурков, а також віце-прем'єр Дмитро Рогозін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, депутат Держдуми Олена Мізуліна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram