ГоловнаПолітика

Сенат США підтримав Україну в прив'язці до санкцій проти Росії

Цей законопроект "є відповіддю на російське вторгнення в Україну"

Сенат США підтримав Україну в прив'язці до санкцій проти Росії
Фото: economy-ukraine.com.ua

Сенатори американського Конгресу більшістю голосів проголосували за законопроект про підтримку України в прив'язці з санкціями щодо Росії.

"За" проголосували 98 сенаторів, "проти" - 2.

У сенаті зазначили, що цей законопроект "є відповіддю на російське вторгнення в Україну", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Окрім того, сенат проголосував за надання Сполученими Штатами гарантій Україні за кредитами на суму $1 млрд.

Сенатори також схвалили виділення Україні фінансової допомоги в розмірі $50 млн на "різні потреби, такі, як вдосконалення демократичного управління, прозорості, підзвітності, забезпечення верховенства закону, боротьби з корупцією, а також на проведення вільних і справедливих виборів і зміцнення демократичних інститутів і організацій громадянського суспільства в Україні".

Ще $100 млн в контексті надання допомоги Україні виділяється президентові США для "розширення співпраці в галузі безпеки з Євросоюзом і країнами центральної та східної Європи".

Документ також передбачає введення санкцій проти російських громадян, які, на думку американських сенаторів, "пов'язані з порушенням прав людини в Україні або діями, що підривають суверенітет і територіальну цілісність України". Окрім того, в нього включаються особи, замішані в корупції в Україні.

Санкції передбачають арешт активів цих осіб, видворення осіб, які знаходяться на території США, а також відмову у видачі в'їзних віз.

Нагадаємо, сьогодні Генеральна асамблея ООН підтвердила незаконність сепаратистського референдуму в Криму, що відбувся 16 березня, і закликала не порушувати територіальну цілісність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram