ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄБРР вкладеться в український цукор

Банк є одним із найбільших інвесторів в Україні.

ЄБРР вкладеться в український цукор
Фото: avto.ru

Європейський банк реконструкції і розвитку планує увійти до складу акціонерів виробника цукру ED&F Man в Україні, вклавши $15,9 млн. Кошти буде спрямовано на покупку міноритарного пакета акцій і на обладнання для обробки цукрових буряків.

Як повідомив представник київського офісу ЄБРР, таке рішення ухвалила рада директорів банку 18 вересня.

Цього ж дня ЄБРР вирішив надати "Вітряному парку Новоазовський" кредит близько €48,8 млн. Ці гроші дозволять компанії добудувати і ввести в експлуатацію 32,5 МВт додаткових потужностей на вже існуючій вітряній електростанції в Донецькій області.

Крім того, банк вирішив виділити комунальному підприємству "Тернопільміськтеплокомуненерго" кредит у розмірі  €10 млн на реконструкцію та модернізацію інфраструктури теплопостачання в Тернополі.

ЄБРР є постійним стратегічним партнером України у питаннях інвестицій, розвитку стратегічних інвестиційних проектів

— Віктор Янукович, президент України

Нагадаємо, 2011 року ЄБРР інвестував в Україну 1 млрд євро. Основний акцент було зроблено на приватний сектор, в якому допомогу отримали 35 підприємств і 5 фінансових установ. Також банк здійснив 16 інвестицій в акціонерний капітал фінансових установ і підприємств, що є історичним річним рекордом для ЄБРР в Україні.

Єдиною операцією, підписаною в державному секторі 2011 року, став кредит "Укргідроенерго" на 200 млн євро на модернізацію гідроелектростанцій на Дніпрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram