ГоловнаЕкономікаДержава

Арбузов поїхав до США на переговори з МВФ

Главу НБУ супроводжують три міністри, головний податківець і митник.

Арбузов поїхав до США на переговори з МВФ
Фото: wek.com.ua

Глава Національного банку Сергій Арбузов очолив українську урядову делегацію, яка відбула до США, де мають відбутися її зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Як повідомляє прес-служба НБУ, під час візиту, який триватиме до 22 вересня, заплановано зустрічі з чиновниками Міністерства фінансів США, Міністерства з питань фермерства та зарубіжної сільськогосподарської служби США, державного Департаменту з енергетики, Комітету енергетики та торгівлі Конгресу США. Також заплановані переговори з керівництвом Міністерства енергетики США та представниками державного департаменту США, провідних американських корпорацій і бізнес-асоціацій.

До складу української делегації, крім Арбузова, також входять міністр фінансів Юрій Колобов, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, голова Державної податкової служби Олександр Клименко, голова Державної митної служби Ігор Калєтнік, голова правління "Укрексімбанк" Микола Удовиченко.

Ми в переговорах з МВФ. Ми не виключаємо відновлення фінансування, починаючи з наступного року

— Віктор Янукович, Президент України

Головна мета візиту, за даними прес-служби НБУ, - проведення робочих консультацій з метою розширення торговельно-економічного співробітництва між Україною та США і обговорення нових спільних інвестиційних проектів.

Нагадаємо, в раді НБУ вважають за необхідне відновити співпрацю з МВФ. Фонд наполягає на підвищенні Україною тарифів на газ для населення, вважаючи це однією із ключових умов продовження програми stand-by. Однак українська влада стверджує, що уряд на це не піде. "МВФ все одно вимагає підняти тарифи на газ. Ми на такий шлях вирішення проблеми не згодні", - заявив прем'єр Микола Азаров в серпні.

Зазначимо, що Україна заборгувала Міжнародному валютному фонду $13 млрд. Це майже половина золотовалютних резервів країни.

Перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова раніше заявила, що питання про черговий транш МВФ буде вирішуватися в жовтні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram