ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ продаватиме міськгази на біржі

На приватизацію підуть невеликі пакети акцій.

ФДМ продаватиме міськгази на біржі
Фото: obozrevatel.com

Фонд держмайна 10-12 жовтня продасть на фондових біржах акції 16 газопостачальних компаній, так званих обл- і міськгазів.

Як повідомляється у "Відомостях приватизації", продаватися будуть міноритарні пакети. Так, на 10 жовтня заплановано продаж 7,4% акцій "Гусятингазу", 6% "Монастирськгазу", 3,9% "Бучачгазу", 11% "Зборовгазу" на біржі "Іннекс".

Наступного дня торги відбудуться на Східно-Європейській фондовій біржі. Планується продати 7% акцій "Криворіжгазу", 0,7% "Тернопільгазу", 7,6% "Рівнегазу", 6,3% "Закарпатгазу", 1,4% "Залещикигазу", 5% "Тернопільміськгазу".

12 жовтня на біржі ПФТС планується виставити 2,6% акцій "Львівгазу", 9,9% "Харківміськгазу", 2% "Підволочиськгазу", 1,2% "Дніпрогазу", 7,5% "Збаражгазу", 2,7% "Чортковгазу".

Нагадаємо, що з серпня ФДМ продає акції облгазів на конкурсах за принципом аукціону, на яких продаються великі пакети - 16-26%. До сьогодні відбулися торги за 16 підприємствами. У середу і четвер мають відбутися останні два з оголошених конкурсів. Більшість уже проданих пакетів скупила компанія "Газтек" Дмитра Фірташа.

Всього ФДМУ повинен продати акції більше ніж 40 газопостачальних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram