ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати ввели нові категорії спрощенців

Максимальний дохід для сплати єдиного податку підвищено до 20 млн грн.

Депутати ввели нові категорії спрощенців
Фото: www.kreditblog.ru

Верховна Рада ввела п'яту та шосту групи платників єдиного податку.

Відповідний законопроект №10224 було ухвалено сьогодні 262-а голосами.

Згідно з документом, у п'яту групу включаються фізособи-підприємці, на яких працює до 20 співробітників і чий обсяг річного доходу не перевищує 20 млн грн. До шостої групи відноситимуться юрособи, які мають не більше ніж 50 співробітників та обсяг річного доходу не більше ніж 20 млн грн.

Для обох нових груп ставка єдиного податку встановлюється на рівні 7% у разі сплати ПДВ або 10%, якщо ПДВ включено в єдиний податок.

Нагадаємо, що закон, який передбачає диференціацію оподаткування суб'єктів малого бізнесу, набрав чинності 1 січня. Він передбачав розподілення платників єдиного податку на 4 категорії.

До першої категорії віднесені фізособи-підприємці, які торгують на ринках або надають побутові послуги населенню, не мають найманих працівників, і обсяг доходу яких не перевищує 150 тис. гривень на рік, до другої - підприємці, що працюють в ресторанному бізнесі або надають побутові послуги населенню, або платники єдиного податку, які мають не більше за 10 найманих працівників, з обсягом доходу не більше ніж 1 млн гривень на рік.

До третьої категорії віднесені фізособи-підприємці, які мають не більше за 20 найманих працівників з обсягом доходу не більше ніж 3 млн гривень на рік, до четвертої - юрособи будь-якої організаційної форми, що мають не більше за 50 найманих працівників з обсягом доходу не більше від 5 млн гривень на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram