ГоловнаЕкономікаБізнес

Влада планує зробити автопром локомотивом економіки

Виробництво автомобілів в Україні планують збільшити всемеро.

Влада планує зробити автопром локомотивом економіки
Фото: www.zimbio.com

В Україні представлено концепцію державної цільової програми розвитку легкової автопромисловості до 2020 року, яка повинна зробити з автопрому одного з лідерів української економіки.

За словами заступника начальника управління розвитку галузей промисловості Міністерства економічного розвитку і торгівлі Володимира Горника, ця концепція передбачає збільшення виробництва легкових автомобілів більш ніж усемеро - до 734 тис. одиниць 2020 року з 97,5 тис. 2011-го.

"Планується довести рівень локалізації до не менш ніж 55%, а також покриття внутрішнього попиту на 70% автомобілями вітчизняного виробництва, збільшити виробництво до 734 тис. одиниць і нарощувати експортний потенціал", - заявив він.

Для цього концепція програми передбачає звільнення виробників від сплати ввізного мита і ПДВ на 5 років на імпорт обладнання для автомобільної промисловості, п'ятирічне звільнення від податку на прибуток, який інвестують у розвиток виробництва.

На думку директора держпідприємства "Укрпромзовнішекспертиза" Володимира Власюка, це, а також підвищення мит на імпорт готових авто дозволить створити близько 190 тис. нових робочих місць.

Окрім того, в разі виконання програми сальдо зовнішньої торгівлі Україна вийде з мінуса завдяки заміщенню імпортних авто вітчизняними, а частка автопрому у ВВП зросте з 0,4% до 8,2%.

Нагадаємо, Україна хоче запропонувати Світовій організації торгівлі підвищити мито на імпорт автомобілів із 10% до 25%. Така ініціатива повинна стати одним із заходів розвитку автомобільної промисловості в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram