ГоловнаЕкономікаБізнес

Багато злочинів у світі пов'язані з Facebook, - британська поліція

Активісти закликають закрити соцмережу.

Багато злочинів у світі пов'язані з Facebook, - британська поліція

Британські правоохоронці підрахували, що кожні 40 хвилин відбувається злочин, так чи інакше пов'язаний із соцмережею Facebook.

Поліції доводилося звертатися до цього сайту, розслідуючи вбивства, зґвалтування, сексуальні злочини проти дітей, напади, викрадення, смертельні загрози, залякування свідків і шахрайства. Кіберхулігани труять і залякують інтернет-користувачів, сварки, які спалахнули в онлайні, нерідко вихлюпуються і в реальному житті, а педофіли завдяки соцмережам мають більше можливостей підібратися до дітей.

На думку активістів групи Families Fighting for Justice, такі сайти взагалі не повинні існувати, пише The Daily Mail.

"Facebook повинен за багато відповісти. Кажуть, що це - соціальна мережа, але шкоди від неї більше, ніж користі. Педофілам занадто просто викласти на сайті своє фото і знайомитися з молоддю. Facebook потрібно закрити", - зазначає представник організації Джин Тейлор.

За словами старшого детектива, не можна заперечувати того, що деякі види злочинів завдяки інтернету дійсно стало здійснювати "простіше". Навіть уже перебуваючи за ґратами, сотні злочинців продовжують мучити своїх жертв, надсилаючи їм повідомлення на Facebook.

Раніше повідомляли, ООН проведе глобальне дослідження щодо кіберзлочинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram