ГоловнаЕкономікаБізнес

Китай готується до виходу Греції з єврозони

Уряд КНР доручив розробити план на випадок кризи.

Китай готується до виходу Греції з єврозони

Уряд Китаю доручив основним регуляторам КНР, зокрема Центробанку, розробити план для боротьби з потенційним економічним ризиком виходу Греції з єврозони, повідомили Reuters три джерела, близькі до уряду.

За повідомленнями джерел, плани можуть містити заходи стабілізації юаня, посилення нагляду за закордонними потоками капіталу і стабілізацію внутрішньої економіки.

Через зростання побоювань інвесторів про виключення Греції з єврозони уряд КНР зобов'язав основних державних регуляторів обговорити план дій в екстрених випадках, повідомили джерела.

"Це дуже терміново, - повідомило одне з джерел. - Уряд попросив кожен департамент проаналізувати заходи, які допоможуть впоратися з виходом Греції з єврозони, і подати свої пропозиції якомога швидше".

Наприкінці минулого місяця прем'єр-міністр КНР Вень Цзябао повідомив про "зростання знижувального тиску на економіку", виступаючи перед державною радою. Уряд уже повідомив про низку заходів для підтримки зростання економіки, яке, ймовірно, тепер сповільниться до мінімумів 1999 року.

Серед запропонованих заходів - прискорити процес схвалення інвестиційних проектів у галузі інфраструктури та промисловості, а також субсидії для виробників енергоощадних електроприладів і машин.

Голова дослідницького відділу одного з китайських банків Гонконгу повідомив, що уряд доручив банкам подавати щоденний звіт про стан світових фінансових ринків.

Впливовий економіст і колишній радник Центробанку Юй Юндін повідомив минулого тижня, що Китай повинен підготуватися до можливого виходу Греції з єврозони, і запропонував такі кроки, як контроль за притоками капіталу на внутрішньому ринку для зниження волатильності.

Голова Центробанку Китаю повідомив у понеділок, що країна далі інвестуватиме в держоблігації єврозони й інші активи, і закликав єдиний валютний блок посилити реформи, щоб обмежити боргову кризу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram