ГоловнаЕкономікаДержава

Бродський поскаржився Азарову на чиновників

Держоргани не мають офіційних веб-сайтів.

Бродський поскаржився Азарову на чиновників
Фото: Макс Левин

Михайло Бродський звернувся з листом до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, в якому поскаржився на роботу сайтів держорганів.

Бродський вважає, що "доступ до таких офіційних документів, як інструкції, методики, порядки, роз'яснення й інші нормативно-правові акти, здебільшого неможливий через їхню відсутність на офіційних сайтах державних виконавчих органів, а в деяких випадках і взагалі через відсутність офіційних веб-сайтів держструктур".

Окрім того, Бродський розповів, як чиновники користають із проблеми відсутності документів у Мережі.

"Представники бізнесу постійно скаржаться на дії посадових осіб органів влади, які пропонують їм купити у вигляді друкованих видань нормативні акти, які повинні бути відкритими і доступними для всіх, на кого поширюється їхня дія. Це призводить до додаткового фінансового навантаження на суб'єкти господарювання та знижує рівень правової поінформованості представників бізнесу", - написав Бродський Азарову.

Держслужба України з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва проаналізувала стан розміщення веб-сайтів державних органів і публікації на них нормативів, які регулюють відповідні сфери діяльності.

"Результати аналізу свідчать про незадовільний стан поінформованості громадськості про діяльність відповідних держструктур", - зазначив Бродський.

Більшість рержсайтів не мають усієї повноти інформації для підприємців, а деякі органи взагалі не представлені в Інтернеті. Це сайти Держінспекції з питань праці, Держінспекції з безпеки на наземному транспорті, Держагентства з питань енергоефективності, Держінспекції контролю за цінами.

Бродський попросив Азарова "звернути увагу на ці питання і дати відповідне доручення держорганам виконавчої влади обов'язково мати офіційний веб-сайт або сторінку в мережі Інтернет і розміщувати на ній нормативно-правові акти, якими вони керуються, здійснюючи владні функції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram