ГоловнаКультура

У Києві пройде Фестиваль допрем’єрних показів французького кіно

Усі покази відбудуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

У Києві пройде Фестиваль допрем’єрних показів французького кіно
Фото: Артхаус Трафік

З 13 до 19 квітня 2023 року в київському кінотеатрі «Жовтень» триватиме Фестиваль допрем’єрних показів французького кіно. Про це повідомила пресслужба кінокомпанії «Артхаус Трафік».

Подію відкриє пригодницька стрічка «Три мушкетери: Д’Артаньян» - перша частина двосерійної саги, заснованої на книгах Олександра Дюма. Зірковий каст об’єднав знаних французьких акторів: Венсана Касселя, Єву Ґрін, Луї Ґарреля та інших; режисер - Мартен Бурбулон.

Нова стрічка Франсуа Озона «Мій злочин» розгортається у Франції 1930-х років. Ця детективна комедія розповідає про двох подруг: молоду актрису, яку звинувачують у вбивстві відомого продюсера, та юристку, що її захищає. Головні ролі виконали нові зірки французького кіно: Надя Терешкевич — найперспективніша актриса 2023 року за версією Премії «Сезар», а також номінантка на цю премію Ребека Мардер. Акторський склад доповнили номінантка «Оскару» і двічі призерка Канн Ізабель Юппер, а також володарі Премій «Сезар» Фабріс Лукіні, Дені Бун й Андре Дюссольє.

Видовищна документальна стрічка «Вартові планети» режисера Жана-Альбера Лієвра являє собою одіссею до світу китів. Фільм розповідає про їхні неймовірні здібності та складне соціальне життя. Ця робота — результат навколосвітньої подорожі знімальної групи. Творці стрічки намагалися зробити для глядачів ефект присутності, а часом навіть дати можливість подивитися на світ очима китів.

Картина «Повернення в Сеул» франко-камбоджійського режисера Деві Чоу — результат копродукції Франції, Німеччини, Бельгії, Південної Кореї, Румунії, Камбоджі та Катару. Фільм брав участь у програмі «Особливий погляд» Каннського фестивалю 2022, а цьогоріч увійшов у шортлист Премії «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм» (заявка від Камбоджі). Головна героїня — молода дівчина, яка приїздить у Корею — країну, де вона народилася, перш ніж її всиновила французька пара. Героїня вирішує розшукати своїх біологічних батьків, але її подорож отримує несподіваний поворот.

Нагадаємо, Мистецький арсенал відкриває виставку сучасного українського мистецтва «Форми присутності».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram