ГоловнаКультура

Берлінале не співпрацюватиме з російськими відомствами та "особами, які підтримують Кремль"

У той самий час організатори кінофестивалю виступають проти загального бойкоту культурних творів на підставі їхнього походження.

Берлінале не співпрацюватиме з російськими відомствами та "особами, які підтримують Кремль"

Берлінський кінофестиваль заявив про усунення російських відомств, делегацій та "осіб, які підтримують Кремль", від участі у зв'язку з повномасштабною війною, яку Росія веде проти України. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресреліз, розміщений на офіційному сайті Берлінале.

Як сказано в заяві, Берлінале рішуче засуджує агресивну війну Росії, що порушує міжнародне право, і висловлює солідарність із народом України та всіма, хто веде кампанію проти цієї війни. 

У той самий час організатори кінофестивалю виступають проти загального бойкоту культурних творів на підставі їхнього походження. "Тільки у відкритих, творчих просторах для роздумів (кіно) культура може розвиватися", – пишуть у зверненні. У Берлінале вважають, що ізолювати або виключати кінематографістів на підставі їхньої національності неправильно, тому що часто їхня робота містить критику політичних режимів. 

Отже, фестиваль обмежився рішенням не допускати до участі офіційні російські установи або делегації, а також акторів, що підтримують режим, поки російський уряд веде жорстоку війну проти України.

Нагадаємо, американський стримінговий сервіс Netflix відмовився транслювати 20 російських федеральних каналів через напад Росії на Україну. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram