ГоловнаКультура

​Творці відеоігор Assassin's Creed пожертвували 500 тис. євро на відновлення Нотр-Дам де Парі

Також всім охочим роздадуть версію гри, дія якої відбувається в Парижі часів революції.

​Творці відеоігор Assassin's Creed пожертвували 500 тис. євро на відновлення Нотр-Дам де Парі
Нотр-Дам де Пари
Фото: EPA/UPG

Розробник ігор серії Assassin's Creed, французька компанія Ubisoft пожертвувала на відновлення згорілого собору Паризької Богоматері 500 000 євро

Про це повідомляє The Guardian.

"Оскільки дим понеділкової події в Нотр-Дамі розсіявся, ми вирішили висловити солідарність з нашими сусідами-парижанами і всіма людьми в світі, яких хвилюють руйнування, заподіяні пожежею. Нотр-Дам є невід'ємною частиною Парижа - міста, з яким ми тісно пов'язані. Вигляд монумента в цій біді розчулює нас до сліз. У світлі того, що відбулося в понеділок, ми пожертвуємо 500 тис. євро, щоб допомогти відновити і реконструювати собор", - йдеться в заяві Ubisoft.

Крім того, компанія вирішила протягом тижня безкоштовно роздавати всім охочим восьму гру серії Assassin's Creed: Unity, дія якої відбувається в Парижі часів Великої французької революції.

"Ми хочемо дати можливість кожному відчути велич і красу Нотр-Дама найкращим з відомих нам способів. Протягом одного тижня ми будемо роздавати Assassin's Creed Unity для PC всім, хто хоче ним насолодитися", - заявили в компанії.

Нагадаємо, ввечері 15 квітня в Парижі загорівся собор Богоматері, в результаті обвалився шпиль і дах будівлі. Структуру Нотр-Дам де Парі вдалося зберегти. Вдалося врятувати також терновий вінець Ісуса Христа, скульптуру Богоматері, вівтар і вівтарний хрест собору.

Президент Франції Еммануель Макрон анонсував відновлення Нотр-Дам за п'ять років. На відновлення постраждалого від пожежі собору за день зібрали 600 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram