ГоловнаКультура

Українські короткометражки покажуть на кінофестивалі в Бристолі

У програмі - ретроспектива Слабошпицького і роботи молодих режисерів.

Наприкінці вересня українські короткометражні фільми представлять на Фестивалі короткого метра і анімації Encounters у Бристолі.

Як повідомляє Британська рада в Україні, українську програму склали з трьох блоків: "Ретроспектива Мирослава Слабошпицького", "Фокус на українських режисерках" і "Найкраще з "Молодості".

Зокрема, британських глядачів познайомлять із короткометражними роботами Мирослава Слабошпицького, з фільмами режисерок, які підкреслюють тенденцію збільшення жіночої присутності в національному конкурсі "Молодості", і з переможцями національних конкурсів "Молодості" останніх років.

У програму "Фокус на українських режисерках" увійшли "Мотлох" Тетяни Симон, Big Man Тетяни Кабаєвої, "Мандрагора" Марисі Нікітюк, "Давай не сьогодні" Христини Сиволап, "Ніжність" Анастасії Максимчик і "Данина" Тетяни Войтович.

У програмі "Найкраще з "Молодості" покажуть: "Віддалік" Катерини Горностай, "Обличчя" Никона Романченка, "Повернення" Олександра Ратія, "Тебе люблю" Нарімана Алієва, "Крамниця співочих птахів" Анатолія Лавренишина і "Крос" Марини Вроди.

Українські короткометражки покажуть з 21 по 23 вересня. У показах візьмуть участь режисери деяких фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram