ГоловнаКультура

В українських містах розклеїли фейкові афіші грандіозних концертів

Організатори акції таким чином вирішили привернути увагу до дефіциту культурних подій на периферії

У невеликих українських містах розклеїли фейкові афіші грандіозних культурних подій. Таку незвичайну акцію ініціював німецький Ґете-Інститут, щоб привернути увагу до проблем культурного життя на периферії.

Як пише "Культпростір", такі плакати з'явилися і в столиці України, а також були помічені у Краматорську, Бучачі, Жмеринці, Одесі і Добропіллі.

Наприклад, у Жмеринці анонсували виступ європейського балету, у Краматорську - міжнародний фестиваль короткометражних фільмів, у Бучачі обіцяють приїзд діджея світового рівня, а у Добропіллі - грандіозний рок-концерт.

Фото: cultprostir.ua

"Ситуація, коли культурне життя сконцентровано у кількох великих містах, є типовою для східноєвропейських країн. Однак світові тенденції зараз укладаються в децентралізації культури", - стверджує головний референт культурних проектів Ґете-Інституту в Україні Фрідеріке Мьошель.

Фото: cultprostir.ua

При цьому реакція громадськості на цю акцію виявилася неоднозначною. Учасник проекту "Культурно-освітня академія" Ярослав Мінкін розповів, що люди, які живуть у невеликих містечках, часто відчувають дефіцит культурних подій, і тому вони відчайдушно хапаються за будь-яку можливість.

"У Жмеринці, коли люди побачили афіші, вони відразу почали питати, де купити квиток, навіть не усвідомивши, що це фейк", - зазначив Мінкін.

Він також висловив сподівання, що, можливо, для когось така акція стане "стимулом відкрити балетний гурток чи створити аматорську трупу у місцевому театрі".

Докладніше про те, як Німеччина і Україна об'єднують зусилля для розвитку культури у невеликих містах читайте в матеріалі LB.ua "У сільській місцевості більше простору для творчості для митців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram