ГоловнаКультура

У річницю Євромайдану відбудеться віче

Євген Нищук перерахував заходи дня

21 листопада на Майдані пройде віче з нагоди річниці початку масових протестів.

Про це на брифінгу повідомив міністр культури Євген Нищук.

"На Майдані Незалежності з 18:00 до 20:00 буде проходити народне віче, а також творча програма "Пісні свободи", - сказав він. У концерті візьмуть участь "Мандри", Сестри Тельнюк, Марія Бурмака.

Планом заходів на 21 листопада з нагоди Дня гідності і свободи передбачено, що о 9:00-9:30 відбудеться покладання квітів та лампадок біля Хреста Небесної Сотні на вул. Інститутській.

О 10:00 на Майдані відбудеться відкриття фотогалереї, присвяченої подіям Євромайдану й антитерористичної операції (АТО).

О 12:00 в Українському домі відкриється виставка фотографій і артефактів з Майдану "Шлях у свободі".

У цей самий час на Майдані відбудеться фініш польсько-українського пробігу "Бігом до Майдану", а також польська фотовиставка.

О 15:00 на Майдані відбудеться міжнародна благодійна виставка "Україна - це я", під час якої учасники зберуть із лампадок герб України і вітання: "Слава Україні - Героям Слава!"

З 16:00 до 17:00 заплановано марш з Михайлівської площі до Майдану членів самооборони.

О 17:00 в Українському домі пройде презентація пошти Майдану, всі охочі зможуть написати і відправити листа у фірмових конвертах із пам'ятними марками.

О 19:10 пройде презентація проекту "Книга-реквієм "Небесна Сотня".

З 19:30 до 21:30 працюватиме "Літературна сцена", де буде звучати поезія про свободу і гідність.

З 21:30 до 23:00 об'єднання кінематографістів "Вавилон 13" проведе показ документальних фільмів, присвячених подіям на Євромайдані.

Ну і Мустафа Найєм закликав тих, хто першими вийшов на Майдан 21 листопада 2013 року, знову прийти на нього цього року.

Нагадаємо, напередодні Президент Петро Порошенко підписав указ про святкування Дня гідності і свободи щороку 21 листопада (день початку Євромайдану).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram