ГоловнаКультура

На Троєщину запустять швидкісний трамвай

До 1 листопада проїзд буде безкоштовним.

На Троєщину запустять швидкісний трамвай
Фото: www.cardesign.ru

На Троєщині 25 жовтня почне курсувати швидкісний трамвай. До 1 листопада проїзд у ньому буде безкоштовним, повідомили в КМДА.

У Києві 25 жовтня з 6:00 ранку почне курсувати для перевезення пасажирів швидкісний трамвай на Троєщині.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації. Передбачено, що 24 жовтня відбудеться тестовий проїзд трамвая. Сьогодні ж голова КМДА Олександр Попов проінспектував, як тривають роботи з реконструкції та добудови цієї трамвайної лінії. Зокрема, він ознайомився з особливостями нового комбі-квитка, і проїхався трамваєм до станції "Троєщина-2", на якій незабаром жителі Дніпровського і Деснянського районів зможуть пересідати на кільцеву електричку і добиратися на правий берег Дніпра.

"На час, поки ми будемо будувати метро на Троєщину, трамвай з пересадкою на кільцеву електричку візьме на себе основне навантаження пасажирських перевезень на житловому масиві. Цей проект допоможе скоротити час, який кияни проводять в транспорті, добираючись до місця роботи або додому. Трамвай стане тимчасовою альтернативою метро, а після його будівництва - зручним додатком до транспортної інфраструктури масиву", - зазначив Попов.

Міська влада вирішила, що до кінця цього місяця кияни користуватимуться новим швидкісним трамваєм безкоштовно. Після цього мешканці Троєщини зможуть добиратися в правобережну частину Києва, користуючись комбінованим квитком, вартість якого становитиме 2 грн. Квиток можна буде використовувати для проїзду власне в трамваї (прокомпостувати його з одного боку), а потім і в міській електричці (прокомпостувати з іншого боку). Особливістю нового комбі-квитка є те, що його повторне використання в турнікетах неможливе.

"Комбінований квиток не тільки зручний у використанні, але і дозволяє пасажирам заощаджувати, адже його вартість на 1,2 гривні дешевша, ніж вартість квитків на трамвай і на електричку, придбаних окремо. Якщо ця практика виявиться успішною, і сподобається киянам - будемо поширювати її на все місто", - поінформував голова КМДА

У міжпіковий час, коли кільцева електричка не працюватиме, рух швидкісного трамваю буде організовано від станції "Милославська" до станції "Генерала Ватутіна", де пасажири зможуть скористатися послугами спеціального нового тролейбусного маршруту №28 прискореного режиму руху. Він курсуватиме до залізничної станції "Зеніт" через станцію метро "Петрівка". Середній інтервал руху тролейбусів становитиме 5 хвилин.

Як зазначають в КМДА, пасажири зможуть добиратися до кільцевої електрички двома маршрутами: швидкісним №4 (ст. "Милославська" - залізнична платформа "Троєщина-2") і трамваєм № 5 (ст. "Вул. О. Сабурова" - залізнична платформа "Троєщина -2"). Підкреслимо, що на маршруті №4 оплата проїзду здійснюватиметься за допомогою встановлених на станціях турнікетів, а на маршруті №5 - електронних компостерів в салонах трамваїв.

На обох маршрутах працюватимуть 15 трамваїв: 10 нових односкладових і 5 капітально відремонтованих двоскладових. Інтервал руху на маршруті №4 становитиме близько 4 хвилин, а на маршруті №5 - 12 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram