ГоловнаБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Кому і заради чого "служить" міністр МВС Захарченко?

Сьогоднішній виступ мінстра МВС Захарченка у ВР підтверджує послідовне, системне та свідоме знищення інституту правоохоронних органів в Україні.

З яким нахабством та яким цинізмом спілкувався Захарченко з народними депутатами варто було бачити… Такої зухвалої, некоректної, відверто хамської поведінки державного посадовця вищого рангу я не пам,ятаю навіть в часи Кравченка та Білоконя. А то були «матьорі вовки». За рік Захарченко їх вже «перевершив».

Фото: Макс Левин

Але гадаю, що не гріх нагадати, цьому горе-міністру, чим в «сухому залишку», на жаль, закінчив Кравченко… А також, як ганебно, для генерала міліції, завершив свою кар,єру Білоконь.

Боронь Боже, я не бажаю нікому долі Кравченка, але вважаю, що нагадати варто. Мабуть, новітня історія України не вчить нинішніх можновладців діяти в у відповідній ситуації згідно Конституції та Закону і пам,ятати, що «все повертається на круги своя», що «все таємне стає явним»… А слід було б пам,ятати. Хоча, зрозуміло, зараз Захарченку байдуже, він «на взльоті». Вседозволенність, сп'яніння владою та впевненість у своїй безкарності, фактично, перетворили його на відвертого державного провокатора. Втім, він спокійний. Бо його, а це вже очевидно, справді чекає дуже світле майбутнє в самому лоні «родини стоматологів»…

Не хочу зупинятися на деталях його виступу у ВР, кому цікаво передивиться. Скажу одне. Склалося враження, що він тримає нас усіх за ідіотів. Бо сприймати адекватно все, що він говорив з трибуни, будь-яка нормальна людина просто не може. Головне, що я зрозумів з його слів, то це те, що за кермом провокаційного БРДМу сидів Турчинов, а пасажирами були Яценюк, Тягнибок та Кличко). Брєд. Ось такий «креатив» від головного міліціянта країни. І все це майже офіційно. «Клініка»… Якщо серйозно зосереджуватись на його «аргументах», то можна визначити все одним совосполученням – відверта, суцільна, цинічна брехня! В усьому. Свідоме перекручування фактів та спроба маніпулювання громадською свідомістю.

По-суті, Захарченко плюнув у обличчя не тільки кожному журналісту, а й кожному громадянину України! Гадаю, що після сьогоднішнього виступу міністра у ВР, вже ні в кого, не залишилось сумнівів, хто, насправді, стоїть за провокаціями 18 травня та хто ними керував... Все очевидно, все остаточно стало на свої місця. Керівництво МВС відкрито співпрацювала з кримінальною «братвою». Для будь-якої цивілізованої країни, таке ганебне явище стало б проблемою національного масштабу. Це – катастрофа для всіх мириних, персічних громадян. Насправді, це надто серйозний прецедент, до якого слід ставитися дуже і дуже відповідально. Чому?

Все просто. Така поведінка представників силових структур загрожує національній безпеці України. На жаль, з впевненістю у 99% ( 1%, все ж, залишаю на порядних та чесних офіцерів МВС, вони, звичайно, є, але…) можна констатувати, що в Україні, фактично, ліквідовано інститут правоохоронних органів.

Простим українцям на міліцію більше розраховувати не варто, це аксіома. Міліція сьогодні захищає владу криміналітету, спортсменів-гопників та «бритоголових» бандитів, але не власних громадян. Для них вже давно нема Конституції, для них існує один "закон" – Янукович.

На мою думку, все, що відбулося 18 травня, це, свого роду, перевірка нинішнього міністра МВС «на вшивість». Захарченко здавав «іспит» Януковичу, на відповідність його наступному призначенню, призначенню на посаду голови АП. Не знаю яку «оцінку» він отримав від гаранта та від самого «стоматолога», але він дуже сильно намагався «відпрацювати» на відмінно. За їхніми мірками, мабуть, здав.

Те, що в найближчий місяць-два нинішній міністр МВС буде призначений «родиною» на посаду голови Адміністрації Президента, жодних сумнівів. Янукович «зливає» Льовочкіна, який, напевно, вже не відповідає критеріям «сім,ї» і ставить на його місце «вірного і вдячного» Захарченка.

На передодні президентських виборів 2015, саме такий «цербер» на Банковій буде потрібний Януковичу і Ко. Звичайно, можна собі тільки уявити, як керуватиме кампанією Януковича «гаспадін» Захарченко… Донецьк-2003 та Мукачево-2004 видаватимуться нам «легкою прогулянкою». А найсмішніше (хоча, це сміх крізь сльози) те , що після того як в головне крісло АП сяде такий «бравий» генерал МВС, пан Льовочкін виявиться для багатьох «милейшей души человеком»… От такі метаморфози української політики.

Власне, вже сьогодні можна стверджувати, що за умов коли відомством Януковича керуватиме Захарченко, то виборча президентська кампанія 2015 року, пройде під егідою масштабних фальсифікацій, міліцейського «виборчого» свавілля та «бритоголових» нападів на виборчі дільниці. І все це з єдиною метою – спотворення результатів волевиявлення українського народу. До недавна були «спортивні журналісти», після «бики Януковча», а далі, нас, мабуть, чекають цікаві «сюрпризи» від «орлів Захарченка». Отже, то ли еще будет, ой-ой-ой…

Втім, ми маємо бути спокійними і виваженними. Насправді, «регіонали» програли 18 травня. Їхній «кричневий антифашизм» з тріском провалився. Тому, є абсолютна впевненість у тому, що ми зможемо переламати ситуацію на краще. Але для цього нас має бути багато, значно більше ніж в минулу суботу, значно більше ніж їхніх проплачених «ботів». При цьому, слід пам,ятати, що наш головний ворог – це «противсіхство»! Це згубна і дуже небезпечна практика останніх років. Звичайно, опозиція не ідеальна, є «проколи», є помилки. Але головне, що українська опозиція існує і вона сьогодні єдина. Тому, зараз варто не тільки критикувати всіх і вся, а й допомогти, принаймні своєю присутністю на протестних акціях. Іншої опозиції у нас нема і найближчим часом не буде.

Втім, не тільки на «Батьківщину», «Свободу» і «УДАР», а й на усіх справжніх патріотів, на всіх не байдужих українських громадян, покладено історичну місію – повалення режиму Януковича. Отже, давно настав час відкинути зневіру, вилізти зі своїх насиджених «нор» і об,єднатися цієї головної ідеї. Адже, всі ми бачимо і відчуваємо, що ми ризикуємо втратити втратити країну, а з нею майбутнє наших дітей. Без перебільшень.

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram