ГоловнаБлогиБлог Юрія Крикунова

Хто заплатить за соціальні ініціативи?

Урядово-парламентська більшість провела блискучу операцію з містифікації народу України. В той час, коли частина населення нашої країни з легкою недовірою, але все ж таки подумала, що влада нарешті схаменулася і подбала про народ, розробивши та прийнявши соціальні поправки до Держбюджету-2012, насправді відбулася чергова оборудка.

Для того, щоб зрозуміти це, достатньо зазирнути в розділ доходи держбюджету в пояснювальній записці до тепер вже закону про зміни до нього. Там чорним по білому написано «пропонується збільшити прогнозний показник надходжень податку на додану вартість з ввезених в Україну товарів у 2012 році на 14 млрд. гривень». Для тих, хто ще не збагнув, пояснюю: 14 мільярдів гривень з 24-х, необхідних для фінансування соціальних ініціатив, візьмуть з кишені пересічних громадян. Бо хто у нас є кінцевим платником податку на додану вартість? Вірно, саме пересічні громадяни.

Таким чином всі ми нині є учасниками благочинної акції і тому купуючи імпортні товари пишайтеся собою, адже частина від того, що Ви сплатили, піде на покращення життя нашим найбільш нужденним співгромадянам. Цікаво лише одне: а яке відношення до цієї благочинності мають Президент, Уряд та Партія регіонів?!

Краще вже подякувати український бізнес, з якого на додачу до вивертання наших кишень, збираються вичавити ще 3,4 мільярди гривень. І нічого, що за оцінками провідних експертів, за останні два роки темпи зростання доходів держбюджету значно випереджають темпи збільшення обсягів українського ВВП. Це ж детінізація економіки, а не пресування підприємців. Чи не так, панове регіонали?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram