Мовний закон Колесніченка — в дії!

Хто б міг подумати, що не підписаний Головою Верховної Ради, так званий, мовний закон двох регіоналів Колесніченка-Ківалова, запрацює на практиці? Та й де? У самому серці президентської влади, а точніше у Хмельницькій облдержадміністрації!

Василь Ядуха
Фото: Виталий Тараненко
Василь Ядуха

Керманич області Василь Ядуха не втримався, щоби не похвалитися застосуванням окремих мовних слів та видав ексклюзивну тираду на колегії облдержадміністрації 24 липня: “На хера здалися такі заступники і помічники? Ти чого работаєш проти людей?”

У цій ситуації можна було б усе списати на безграмотність чиновника та зверхнє ставлення до підлеглих. Ну, мовляв, погарячкував чоловік, з ким не буває. Якби пан Ядуха не був політичним Гулівером у країні ліліпутів… Своєю другою посадою — голова Хмельницької обласної організації Партії регіонів — він не лише впливає на електоральні вподобання, а й формує партійний авторитет. А тим паче перед початком виборчої кампанії до Верховної Ради.

На Хмельниччині Партія регіонів друга за чисельністю політична сила — близько 29 тисяч членів партії. До 15-річчя ПР (святкуватимуть в останній день виборчої агітації — авт.) все той же Ядуха поставив планку “призвати” до лав 35-тисячного регіонала. Як виконати програму максимум, коли лідер осередку ПР подає поганий мовний приклад, чим підриває цеглини біло-блакитного авторитету. Партійний ребус...

P.S. За іронією долі, того ж дня делегати 17 звітно-виборчої конференції Хмельницької обласної організації Партії регіонів одноголосно втретє обрали головою партії Василя Ядуху. Ніхто з однопартійців не поцікавився у партійного боса, чому саме до таких мовних неологізмів він вдався як державна особ

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram