Під судом Луценка мітингували (ФОТО)

18 лютого апеляційний суд Чернігівської області розглядав апеляційну скаргу захисників екс-міністра на ухвалу менського районного суду по відмові у звільненні Луценка за станом здоров’я. В цей час біля приміщення суду проводився мітинг, учасниками якого стали жителі міста Ніжина, які висловлювали свою позицію відносно судового процесу з міським головою. Представники громадськості закликали суд судити хабарника, а не представника опозиції. 

Нагадаємо, що кримінальна справа за хабарництво в особливо великих розмірах проти ніжинського мера Михайла Приходька була порушена далекого 2008 року заступником генпрокурора Рінатом Кузьміним. За ці п’ять років мер встиг півроку відсидіти у СІЗО, судом першої інстанції отримати 6 років позбавлення волі та, незважаючи на це, й досі займає владне крісло.

Цікавим є той факт, що 5 років тому, тоді ще міністр МВС Юрій Луценко, відзвітував про те, що внутрішніми органами за хабар було затримано мера Ніжина М. Приходька.  Чи міг Луценко тоді усвідомлювати, що через п'ять років він «відматає» майже пів строку, а ніжинський мер-хабарник до сих пір буде на волі?  

Тому, екс-міністр МВС не міг не прокоментувати  ситуацію з судовими процесами Михайла Приходька. Луценко розповів про те, що будучи керманичом міністерства внутрішніх справ, в ході оперативної розробки, пропонував співробітниками МВС почекати моменту, коли мер збільшить суму хабаря, але вони сказали, що для Чернігова це досить солідна сума і тому його «слід тягнути, бо ще десь втече».

В кінці робочого дня суд не звільнив Юрія Луценка за станом здоров’я, його в автозаку етапували до макошинської колонії, а ніжинський мер-хабарник, всівшись у зручний позашляховик, відбув до Ніжина, де й надалі продовжує чинити беззаконня.

Фото: Максим Билоусенко

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram