Провідні дослідники ідей Сковороди обговорять їх у прямому ефірі на День народження філософа

У День народження Григорія Сковороди Аспен Інститут Київ запрошує на прямий ефір за участі провідних дослідників ідей філософа. Трансляція відбудеться 03.12 о 11:00 — 12:30. Реєструйтеся за посиланням.

3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з Дня народження Григорія Сковороди — українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета та педагога.

Ведучи діалоги про Григорія Сковороду, так чи інакше ставиш багато запитань. Сродна праця, нерівна рівність, щастя, — у чому значущість цих понять для нас? Як вчення Сковороди впливають на українську ідентичність? Яким чином філософ осмислював би виклики сьогодення?

Відповіді на ці та інші питання у прямому ефірі шукатимуть провідні дослідники життя та творчості Григорія Сковороди. Публікуємо програму стріму:

● Постать Григорія Сковороди в українській культурі — Олександр Савчук, видавець за модерації Марини Єщенко, доцентки кафедри педагогічної майстерності та інклюзивної освіти Полтавської академії неперервної освіти.

● Григорій Сковорода як мислитель — Тарас Лютий, філософ і письменник за модерації Орисі Демської, української мовознавиці, доктора філологічних наук.

● Сковородинські ідеї та наша сучасність — Олександр Філоненко, філософ, православний теолог, публічний інтелектуал за модерації Андрія Кулакова, програмного координатора напряму Програми для Спільноти Аспен Інституту Київ.

● Філософія Григорія Сковороди в контексті української ідентичності — Володимир Прокопенко, доктор філософських наук, професор філософського факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна за модерації Дениса Полтавця, директора програмного розвитку Аспен Інституту Київ.

Реєструйтеся за посиланням, щоб долучитися до прямого ефіру.

Аспен Інститут Київ проведе захід за ініціативи та у партнерстві з Полтавською обласною військовою адміністрацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram