ГоловнаСвіт

У Москві почався суд за визнання Революції гідності держпереворотом

Позивачем виступає колишній регіонал Володимир Олійник.

У Москві почався суд за визнання Революції гідності держпереворотом
Владимир Олийнык
Фото: Макс Левин

У Москві за позовом колишнього нардепа від Партії регіонів Володимира Олійника почався суд стосовно визнання Революції гідності в Україні державним переворотом.

Олійник вимагає в Дорогомилівському суді Москви визнати нелегітимність влади України. Суд визнав позовну заяву придатною до розгляду в Москві, узяв її в провадження і в четвер заслухав по суті, пише РИА Новости.

"Я стверджую, що в діях осіб, причетних до прийняття і реалізації вищевказаних рішень, є ознаки злочинів, що передбачають відповідальність за статтею 109 КК України. Це дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. У народі це називають "державний переворот", - заявив раніше Олійник.

Після Революції гідності він утік із країни і зараз переховується в Москві, де разом з колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і ще одним колишнім регіоналом Ігорем Марковим створив так званий "Комітет порятунку України". Після цього він став фігурантом кримінальної справи про публічні заклики до захоплення влади в країні (частина 3 статті 109 Кримінального кодексу).

Також він є фігурантом кримінальної справи про "диктаторські закони" за незаконне голосування про включення в порядок денний сесії, а також прийняття дев'яти законопроектів, які стосувалися конституційних прав і свобод людини і громадянина. Справу розслідують за ч.2 ст.27, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.27, ч.2 ст.366 (службова підробка) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram