ГоловнаСвіт

Білий дім поклав провину за звірства в Алеппо на Асада і Росію

Уряд Сирії винищує цивільне населення за підбурювання "з боку російської та іранської сторін".

Білий дім поклав провину за звірства в Алеппо на Асада і Росію
Фото: EPA/UPG

Адміністрація США називає загострення ситуації в Алеппо звірством, покладаючи провину на президента Башара Асада і країни, що підтримують його, та вимагає негайного припинення вогню і доступу гуманітарної допомоги цивільним.

Про це в середу на прес-конференції заявив представник Білого дому Джош Ернест, повідомляє Уркінформ.

"Я думаю, режим Асада продемонстрував, що вони перейшли всі лінії для досягнення своїх цілей. І це, очевидно, включає хибну тактику на кшталт створення штучного голоду для невинних цивільних осіб, бомбардування лікарень і дитячих майданчиків, ударів по них", - зазначив представник адміністрації президента США.

Він підкреслив, що ці звірства повинні припинитися, адресувавши заклик тим країнам, які підтримують кривавий режим Асада.

За його словами, офіційний Вашингтон "глибоко стурбований" триваючим хаосом в Алеппо, де цивільне населення винищують урядовими силами режиму Сирії "за сприяння і підбурювання з боку російської та іранської сторін".

"Ідея, що ви могли б наносити удари по дитячих майданчиках в надії на те, що так ви переконаєте людей здатися, тому що ви вбили їхніх дітей... Який хворий розум дійде до такої стратегії? І цивілізовані будуть підтримувати цю тактику? Але це те, що робить Росія", - зазначив Ернест.

Він підкреслив, що американська сторона "наполегливо працює через різні дипломатичні канали", щоб досягти мирного вирішення ситуації.

Раніше 14 грудня посол США в ООН Саманта Пауер під час засідання Радбезу ООН звинуватила Дамаск і Москву у здійсненні гуманітарних злочинів в Алеппо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram