ГоловнаСвіт

У Пекіні оголошено найвищий рівень екологічної небезпеки

Підвищений рівень смогу в столиці КНР очікується в період з 16 по 21 грудня.

У Пекіні оголошено найвищий рівень екологічної небезпеки
Смог в Пекине
Фото: EPA/UPG

У столиці КНР Пекіні оголошено "червоний" - найвищий рівень екологічної небезпеки через забруднення повітря.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За прогнозами китайського центру з моніторингу за навколишнім середовищем, смог очікується в період з 16 по 21 грудня. Після цього, як вважають фахівці, ситуація почне поступово поліпшуватися.

У грудні 2015 року в столиці КНР також оголошували аналогічне попередження. За розпорядженням міської влади були припинені всі будівельні роботи і закриті всі школи. Також було введено обмеження на рух деяких транспортних засобів.

Рекордний смог у Пекіні відзначили в січні 2013 року. Світ обійшло безліч фотографій і відео з обкутаними смогом хмарочосами, ледь видимими крізь темну пелену, прихованими в тумані дорогами і людьми в захисних масках і респіраторах. Індекс чистоти повітря (AQI) тоді показав максимальний рівень забруднення, перевищивши позначку 500 пунктів.

Саме після цього випадку в Китаї було введено шкалу попереджень за кольорами. Всього існує чотири рівні екологічної тривоги: синій, жовтий, помаранчевий і червоний.

Нагадаємо, в січні повідомляли, що Китай вирішив повністю відмовитися від опалення вугіллям до 2020 року з метою запобігання смогу і поліпшення якості повітря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram