ГоловнаСвіт

Ердоган: турецька військова операція в Сирії покликана покласти край правлінню Асада

Турецький лідер заявив, що його війська не претендують на сирійську землю і перебувають там для встановлення справедливості.

Ердоган: турецька військова операція в Сирії покликана покласти край правлінню Асада
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Туреччина почала військову операцію в Сирії, щоб покласти край правлінню сирійського президента Башара Асада.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє Hurriyet Daily News.

"За моїми оцінками, близько мільйона людей загинули в Сирії. Ці смерті все ще тривають ... Де Організація Об'єднаних Націй? Що вона робить? Вона в Іраку? Ні. Ми закликали проявляти терпіння, але врешті решт ми не витримали і змушені були увійти в Сирію разом з Вільною сирійською армією", - заявив Ердоган.

Він також додав, що турецькі війська жодним чином не претендують на сирійську землю і перебувають там для встановлення справедливості.

"Чому ми увійшли? Ми не претендуємо на сирійську землю. Питання в тому, щоб земля була віддана справжнім господарям. Іншими словами, ми там для встановлення справедливості. Ми увійшли туди, щоб покласти край правлінню тирана Асада, який встановив державний терор. Ми не входили з якоїсь іншої причини", - наголосив президент Туреччини.

Операція "Щит Євфрату", яку проводить Сирійська визвольна армія за підтримки ЗС Туреччини і сил міжнародної коаліції, очолюваної США, триває на півночі Сирії з 24 серпня. В рамках операції були звільнені декілька сотень населених пунктів, забезпечено контроль над територією площею більш як 2000 квадратних кілометрів.

Нагадаємо, що в серпні Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету, оскільки військова операція не була узгоджена з Дамаском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram