ГоловнаСуспільствоЖиття

"Свободівці" зірвали в центрі Києва марш за легалізацію марихуани

Під час сутички міліція застосувала кийки.

"Свободівці" зірвали в центрі Києва марш за легалізацію марихуани
архивное фото
Фото: Макс Левин

Учасники право-радикальних організацій зірвали в центрі Києва акцію, присвячену легалізації легких наркотиків. Передбачалося, що об 11.00 організатори ходи зберуться на Михайлівській площі і маршем пройдуть до Контрактової площі. Однак, як повідомляє кореспондент LB.ua, їхні плани зірвали представники ВО Свобода

"Свободівці" призначили свою акцію "За здоровий спосіб життя" на Михайлівській площі на 10.00. І до моменту появи опонентів їх зібралося вже більш ніж сотня в масках та з кийками, що в десять разів перевищило кількість учасників мітингу за легалайз. В момент, коли захисники легалізації марихуани підняли вгору плакати з гаслами "Україна. Реформа. Конопля", відібрати їх спробували "свободівці", через що зав'язалася бійка. В ситуацію втрутилася поліція і Національна гвардія, яка застосувала проти учасників, в тому числі, гумові кийки. Після цього силовики оточили учасників мітингу за легалайз, відтіснивши їх від націоналістів. На цьому було вирішено відмовитися від проведення маршу, обмежившись лише акцією на Михайлівській площі задля безпеки.

Під час своєї акції захисники легалайзу вимагали внести зміни у чинне законодавство з метою дозволити вживання марихуани в медичних цілях, а також вільне зберігання її вагою до 30 грамів.

Разом з тим, відзначимо, що організатори традиційного Конопляного маршу від цієї акції відхрестилися, заявивши, що їхній захід заплановано лише на травень 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram