ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 53 обстріли за добу

Ворог застосовує важке озброєння на всіх напрямках.

Штаб АТО нарахував 53 обстріли за добу
Фото: EPA/UPG

За минулу добу російські-окупаційні війська 53 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 28 обстрілів. По захисниках Широкиного, Лебединського, Талаківки, Гнутового і Водяного ворог застосовував міномети калібру 120 мм, а поблизу Красногорівки і Троїцького - міномети калібру 82 мм та ствольну артилерію 122 мм калібру. В районах Старогнатівки і Мар'їнки обстріли тривали з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку було 15 випадків відкриття вогню. У районах Верхньоторецького і Світлодарська укріплення сил АТО піддалися обстрілу з кулеметів та стрілецької зброї, а в Артемовому - з мінометів 120 мм калібру. У напрямку Авдіївки, крім мінометів обох калібрів, гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї, окупанти використовували ствольну артилерією 122 мм калібру.

На Луганському напрямку відбулося 10 озброєних провокацій. Поблизу Станиці Луганської проти українських військових ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, в Богуславському - з гранатометів різних систем і кулеметів, а в Новозванівці, крім стрілецької зброї і гранатометів, бойовики неодноразово застосовували міномети калібру 82 мм.

Нагадаємо, в п'ятницю в зоні АТО загинув один український військовий, сім отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram