ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі заради нової висотки знесли старовинну дачу Докса

Саакашвілі після цього назвав мера Одеси вбивцею.

Фото: dumskaya.net

В Одесі в суботу знесли давній особняк, відомий як дача Докса.

Як повідомляє місцеве видання "Трасса Е-95", в ніч на 29 жовтня співробітники будівельної компанії "Гефест" знищили старовинний особняк, розташований на Гагарінському плато. Це сталося наступного дня після того, як голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі пообіцяв зберегти будівлю і навіть підписав розпорядження про взяття колишньої дачі Докса під охорону держави.

Фото: dumskaya.net

Саакашвілі після знесення будинку заявив, що мер Одеси Геннадій Труханов убиває місто.

"У цьому варварстві винен Труханов і весь цей "ворсовєт". Це вбивці з 90-х, вони відрізали пальці, вбивали людей, а зараз вони вбивають Одесу, вони вбивають будівлі, вони руйнують велике історичне місто України. Труханов - це злочинець і вбивця. У цьому випадку він убивця міста. Він представляє кримінальний синдикат", - заявив Саакашвілі.

Окрім того, у своєму фейсбуці він пообіцяв, що зробить усе можливе, щоб організатори "цього варварського злочину" були звільнені і відповіли "за всією суворістю закону".

Анатолій Докс був членом Одеської судової палати, дійсним статським радником. Після Жовтневої революції будинок націоналізували і розмістили в ньому приймальний покій санаторію "Дружба". Офіційно дача Докса не була пам'яткою архітектури, оскільки була позбавлена цього статусу 2007 року. Будівля серйозно постраждала в результаті пожежі 2010 року і втратила покрівлю. У вересні 2016 року рішенням сесії міськради ділянку, де був будинок, віддали під забудову будівельній компанії "Гефест". Там з'явиться висотний житловий комплекс.

Варто зазначити, що лише 10 днів тому на Люстдорфській дорозі в Одесі знесли давній особняк Костянтина Тіля. На його місці з'являться два зблоковані 25-поверхові житлові будинки.

У липні 2016 року на Княжій вулиці Одеси обвалилися фасад і залишки покрівлі будівлі Російського технічного товариства, відомого як Масонський дім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram