ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські активісти порахували заборонені серіали в ефірі українського ТБ

Лідер "антирейтингу" - ТРК "Україна".

Київські активісти порахували заборонені серіали в ефірі українського ТБ

Згідно з оприлюдненими 29 жовтня спостереженнями громадської організації «Комітет Захисту Києва», з червня 2015 по вересень 2016 року далеко не всі українські телеканали дотримувалися заборон пропагандистської трансляції телепродукції. І якщо деякі телеканали могли мати незначні епізодичні порушення, то були і такі, які повністю ігнорували будь-які заборони.

Як повідомив заступник голови організації Артем Руденко, абсолютним і неперевершеним лідером в «антирейтингу» активісти визнали ТРК «Україна», який протягом року транслював 34 заборонені російські телевізійні продукти, серед яких в основному серіали довготривалої трансляції. Більш того, в «Комітеті Захисту Києва» зафіксували також програми цього каналу за участю фізичних осіб, включених до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Зокрема, було зафіксовано ефіри за участю таких російських артистів, як Сергій Маховиков, Борис Клюєв, Евеліна Бледанс і інші.

На основі зібраних фактів активісти склали звернення до Голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка і Голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка. У ньому вони вимагають провести розслідування і покарати винних.

Нагадаємо, що 5 лютого 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон №159-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України». У ньому зазначено, що, починаючи з 4 червня 2015 року, в телерадіопросторі України забороняється публічна трансляція фільмів і телерадіопродуктів російського виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram