ГоловнаПолітика

Виділена Львову ділянка виявилася непридатною для звалища

Вирішення сміттєвої кризи знову відкладається.

Виділена Львову ділянка виявилася непридатною для звалища

Сформована мерією Львова науково-експертна група визнала земельну ділянку в Яворівському районі, передану місту під звалище, "непридатною для будівництва будь-яких об'єктів поводження з відходами".

Попередній висновок група оприлюднила в середу, повідомляють на сайті мерії Львова.

Зазначають, що на цій території існує небезпека карстових провалів, а поруч розташовано великий орнітологічний заказник, санаторій і заповідник європейського значення. При цьому відстань до найближчого водоймища майже на 1 км менша, ніж повинна бути.

Робоча група, створена за розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового для обстеження ділянки з погляду її придатності для облаштування нового полігону ТПВ, буде працювати до 13 лютого, після чого повинна ухвалити остаточне рішення.

Нагадаємо, 27 січня Садовий попросив прем'єра Володимира Гройсмана виділити Львову земділянку на 12,5 га для будівництва сміттєпереробного комплексу на території колишнього гірничо-хімічного підприємства "Сірка" в Яворівському районі Львівської області. Гройсман це прохання пообіцяв задовольнити, і 30 січня голова Львівської ОДА підписав розпорядження про передачу Львову відповідної ділянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram