ГоловнаПолітика

Інтерпол заблокував файл про розшук Єжеля

Колишній міністр оборони поповнив список тих, хто зник зі сайту Інтерполу.

Інтерпол заблокував файл про розшук Єжеля
Михаил Ежель
Фото: Макс Левин

Інтерпол заблокував файл про розшук колишнього міністра оборони Михайла Єжеля.

"Картка Єжеля заблокована комісією з контролю за файлами Інтерполу", - повідомило джерело Українських Новин.

За його словами, блокування картки Інтерполом або навіть відмова в розшуку через Інтерпол не означає втрату можливості забезпечення міжнародного розшуку іншими каналами.

Нагадаємо, напередодні Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Єжеля в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Єжель ховається в Білорусі, де він був послом України. Генпрокуратура також вивчає роль Єжеля в розвалі армії.

На початку цього року зі сайту Інтерполу зникло багато чиновників часів Януковича. Українське бюро після цього заявило, що Інтерпол не видаляв інформацію про розшук Януковича та інших колишніх чиновників, а тільки обмежив її надання. Файли про розшук Януковича продовжують існувати в закритій базі Інтерполу і до зазначеної системи мають доступ тільки уповноважені на те особи. За таким же принципом заховані картки цілої низки представників колишньої влади України, в тому числі Едуарда Ставицького, Миколи Азарова, Сергія Клюєва. Вони поскаржилися в Інтерпол, що в Україні їх переслідують нібито з політичних мотивів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram