ГоловнаПолітика

Суд відсторонив від посади мера Бучі Федорука

Захист оскаржуватиме це рішення в Апеляційному суді.

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури і відсторонив від займаної посади мера Бучі Анатолія Федорука до 11 грудня.

Про це повідомляє ТСН.

Відповідне рішення ухвалив суддя В'ячеслав Підпалий. Адвокат Федорука Віктор Гошко заявив, що захист оскаржуватиме це рішення в Апеляційному суді.

Засідання мало розпочатися сьогодні вранці, але не відбулося через те, що активісти та присутні журналісти вимагали показати їм постанову про закриття засідання і не погоджувалися покидати залу. Суд оголосив перерву, після обіду засідання продовжилося в закритому режимі. Представників преси пустили тільки на оголошення рішення.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства є достатньо доказів незаконної вирубки та забудови лісу в Бучі і закликав активістів "не заважати швидкому встановленню рішення суду", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що у нас є всі докази того, що ліс незаконно вирубувався і забудовувався, і хочу нагадати, що є рішення Верховного суду України, який стверджує, що це ліс, який не належить бучацькій громаді. Таким чином це порушення, вже встановлений Верховним судом факт незаконності і за це треба відповідати згідно з чинним законодавством. Як відповідати? За статтями, які інкримінуються бучацькому меру", - зазначив генпрокурор.

Він також повідомив, що слідчий запропонував усунути Федорчука від виконання своїх обов'язків.

"І ми просто хочемо почути від суду - так чи ні. І не треба грати на гармошці та влаштовувати бедлам під судом", - додав Луценко.

Нагадаємо, 21 липня правоохоронці прийшли з обшуком до Федорука у справі про розкрадання 900 гектарів лісу в Київській області. За даними з відкритих джерел, у 2002 році міськрада Бучі змінила цільове призначення земельних ділянок лісового фонду загальною площею 890 гектарів і віднесла їх до земель житлової та громадської забудови. Частину лісу отримала родина Ігоря Калєтніка - колишнього першого заступника голови Верховної Ради.

11 жовтня ГПУ повідомила Федоруку про підозру в зловживанні службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram