ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив київського губернатора після затримання його заступника

Мельничук може мати стосунок до вимагання хабара.

Порошенко звільнив київського губернатора після затримання його заступника
Максим Мельничук
Фото: 24tv.ua

Президент Петро Порошенко звільнив голову Київської ОДА Максима Мельничука після того, як його заступника Ігоря Любка затримано за підозрою в отриманні хабара.

Указ про звільнення опубліковано вночі на сайті голови держави.

Інформація про рішення Мельничука звільнитися з'явилася ще на початку вересня, але коментувати ці "чутки" він відмовлявся.

Нагадаємо, Любка затримано під час отримання 200 тис. гривень від своєї підлеглої за безперешкодне переведення в інший державний орган. За версією слідства, Любко разом з Мельничуком місяць тому отримали інформацію, що керівник обласного департаменту АПК виплатила 15 млн грн фермерам як компенсацію за бюджетною програмою, та зажадали відкат.

Після цього чиновниця знайшла собі інше місце роботи, але Любко почав вимагати гроші за підписання розпорядження про звільнення з формулюванням, яке не завадило б подальшому працевлаштуванню.

Генпрокурор Юрій Луценко в фейсбуці повідомив, що слідство вивчає роль Мельничука в історії з хабарем.

Нагадаємо, Максим Мельничук зайняв пост губернатора Київської області в лютому 2016 року. До цього він працював у Мінагрополітики. У 2015 році балотувався в мери Києва від Аграрної партії. Є віце-президентом НААН України.

Відзначимо також, що кадрові ротації в останній місяць відбулися в двох областях України: так, губернатор Житомирської області Сергій Машковський подав у відставку за власним бажанням, а Харківську область замість Ігоря Райніна, призначеного на посаду голови Адміністрації президента, тимчасово очолила 32-річна Юлія Світлична.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram