ГоловнаПолітика

Суддя Чаус втік у Крим, - Холодницький

Правоохоронці не могли перешкоджати Чаусу в пересуванні через його імунітет.

Суддя Чаус втік у Крим, - Холодницький
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус, викритий у хабарництві, перебуває на території окупованого Криму.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє РБК-Україна.

"Місцезнаходження Чауса зараз невідоме. За оперативною інформацією, він перебуває на території України, але на території, непідконтрольній діючій владі, тобто в Криму", - заявив Холодницький.

За його словами, це ускладнить оголошення Чауса в розшук.

"Ми не могли застосувати жодних заходів для його затримання, оскільки він має суддівський імунітет. Бюро знало, що він їздив у Чернігівську область, потім повернувся до Києва того самого дня після отримання хабара і потім за місцем проживання зник", - додав Холодницький.

Він стверджує, що правоохоронці не мали права перешкоджати Чаусу в пересуванні через його імунітет.

Нагадаємо, 9 серпня детективи Антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили Чауса в отриманні $150 тис. хабара. Гроші виявили у двох скляних банках - так суддя зберігав свої корупційні доходи. Однак Чауса не затримали через суддівський імунітет.

10 серпня стало відомо, що Чаус пішов у відпустку до 1 вересня. Заступник антикорупційного прокурора Володимир Кривенко заявив про загрозу втечі підозрюваного. За його словами, для Чауса наразі немає перешкод, щоб покинути територію України. Керівник також нагадав, законодавство не дозволяє затримувати суддю без згоди на це Верховної Ради. Сьогодні, 6 вересня, Рада повинна розглянути це питання.

Суддя Чаус відомий тим, що виніс рішення про скасування розшуку Юрія Іванющенка. Також він вів справу Геннадія Корбана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram