ГоловнаПолітика

У Кононенка спростували факт зберігання цінних паперів у банках з російським капіталом

Цінні папери, які належать нардепу, зберігаються в депозитарній установі ТОВ "Ай бі кепітал".

У Кононенка спростували факт зберігання цінних паперів у банках з російським капіталом
Фото: solydarnist.org

Інформація народного депутата України Сергія Лещенка про зберігання президентом Петром Порошенком і заступником голови фракції БПП у Верховній Раді Ігорем Кононенком цінних паперів у російському банку, яку він розповсюдив через свій аккаунт в соціальній мережі Facebook, не відповідає дійсності.

Про це повідомили в прес-службі Кононенка, передає РБК-Україна.

Згідно із наданими прес-службою Кононенка документами, цінні папери, що йому належать, зберігаються в депозитарній установі ТОВ "Ай бі кепітал", яку опосередковано контролює Міжнародний інвестиційний банк. 50% + 1 акція в останньому належить Петру Порошенку, ще 14,9% акцій контролює безпосередньо Кононенко.

За інформацією прес-служби, в "Ай бі кепітал" зберігаються акції МІБ, які належать Кононенку,  номінальною вартістю 20,3 млн грн, 37% акцій закритого недиверсифікованого корпоративного інвестиційного фонду "ВІК" номінальною вартістю 5,9 млн грн, а також частки пакетів акцій страхової компанії "Країна" загальною номінальною вартістю 1,3 грн і "Богдан Моторс" загальною номінальною вартістю 250 грн.

В цьому ж закладі, за даними прес-служби Кононенка, перебувають на зберіганні пакет акцій МІБ і 78,9% акцій фонду "Прайм Ессетс Кепітал", який контролює кондитерську фабрику "Рошен", страхову компанію "Країна", Дніпровський крохмало-патоковий комбінат та завод "Ленінська кузня". Ці акції належать Петру Порошенку

Відзначається, що Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку 24 липня минулого року анулювала ліцензію на здійснення окремих видів діяльності на фондовому ринку ВТБ Банку, оскільки банк контролює Росія, яка визнана країною-агресором.

Раніше Сергій Лещенко у своєму Facebook повідомив про те, що, нібито, Петро Порошенко та Ігор Кононенко зберігають цінні папери, які їм належать, в російському ВТБ банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram