ГоловнаПолітика

НАБУ оголосило у всеукраїнський розшук суддю Чауса

Рішення про розшук виніс детектив.

НАБУ оголосило у всеукраїнський розшук суддю Чауса
Николай Чаус
Фото: www.facebook.com/ukrop.ukraine

Національне антикорупційне бюро оголосило у всеукраїнський розшук підозрюваного в отриманні 150 тис. доларів хабара судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу, що втік від слідства.

Про це Українським Новинам повідомило інформоване джерело.

За його словами, рішення про розшук Чауса виніс детектив.

Також співрозмовник повідомив, що наступний крок - підготовка матеріалів для оголошення Чауса в міжнародний розшук.

Раніше повідомлялося, що Солом'янський суд санкціонував затримання судді Чауса. Його підозрюють в отриманні грошей за умовний термін для 74-річної пенсіонерки, яка торгувала димедролом та іншими наркотичними речовинами.

9 серпня 2016 року о 17:00 він зустрівся з хабародавцем біля входу до Палацу підводних видів спорту в Києві (розташований через дорогу від Дніпровського суду). Отримавши поліетиленовий пакет з 150 тис. доларів, суддя поїхав в сторону озера Малинівка до садового товариства "Приозерне", на березі якого розділив гроші на дві частини. 80 тис. доларів він засунув у дволітрову скляну банку і закопав на земельній ділянці, між проїзною частиною і парканом, а 70 тис. доларів залишив у скляній банці 1,85 літра в автомобілі Toyota Land Cruiser Prado, на якому приїхав.

Того ж дня, близько 18:30 Чаус на виконання досягнутих домовленостей виніс вирок у кримінальному провадженні та призначив умовне покарання.

Чауса не затримано через його суддівський імунітет (його зняли лише 6 вересня), і він встиг втекти в Крим, який окупувала Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram